Wednesday, November 18, 2015

Chemo and tirimaisu



At  my last chemo my doctor said because I was supporting chemo so well that we could eliminate the two weeks off which means I finish sooner. 

YES!!!!!!

Also Christine, the nurse, remembered the tiramisu recipe she'd been promising. Here it is in the original French followed by the English translation)

Maybe when I have the last chemo I will make it and we will celebrate with this and champagne.

Good idea, n'est pas?????

RECIPE

Temps d préparation: 25 mins.

Ingrédients pour six personnes

3 gros oeufs (4 si petits)
100 g + 30 g de sucre roux
1 sachet de sucre vanilléà la cuiller
Un peu de lait
24 biscuits  
500 g de framboises (fraîches ou surgelées)

Dans le fond d'un plat, disposer des biscuits cuillère trempès dans du lait (cette étape n'est pas obligatoire car ils absorberont le jus des framboises)

Dans un saladier, écraser les framboises avec 30 g de sucre avec un fourchette ou presse-pure. Les répartir sur le fond de biscuit et mettre au réfrigérateur. En garder quelques-uns entières pour la décoration.

Pendant ce temps, séparer les blancs des jaunes d'oeufs.

Battre les jaunes avec le sucre et le sucre vanillé jusqu'à blanchiment du méange. Rajouter le mascarpone au fouet.

Monter les blancs en niege bien ferme et les incorporer délicatement au mélange précédent avec une cullière en bois.

Verser a preparation sur les framboise.

Mette au réfrigéraeur 24 heures avant de servir.

ENGLISH



25 mins. preparation time, but 24 hours in the fridge.

3 large eggs (if small 4)
100g + 30g brown sugar 
1 packet of sugar spoon vanillé
Some milk
24 cookies
500 g raspberries (fresh or frozen)
 
In the bottom of a dish, arrange  biscuits soaked in milk (this step are not mandatory as they absorb raspberry juice)
 
In a bowl, mash the raspberries with 30 g of sugar with fork or press-pure. Distribute the biscuit base and refrigerate. Keep some whole for décoration.

During this temp, separate the whites from the yolks of eggs.

Beat the yolks with the sugar and vanilla sugar until whitish. 

Add the mascarpone with a whisk.
 
Beat the egg whites until very firm and gently fold into the above mixture with a wooden cullière.
 
Pour a preparation on raspberry.
 
Put in refrigerator for 24 hours before serving.


1 comment:

  1. tiramisu without coffee? That's interesting!
    Looking forward to celebrating your renewed health.

    Bisous

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